Anlita leverantörer som gör allt för er BRF!

Sitter du med i en styrelse för en bostadsrättsförening  någonstans i Sverige så vet du säkert att du, tillsammans med de andra i bostadsrättsföreningens styrelse har ett stort ansvar för hela er fastighet, eller fastigheter ifall ni äger många fastigheter i er BRF.

Ansvaret handlar ju oftast om att förvalta bostadsrättsföreningens fastighet eller fastigheter. Och det stora ansvaret är kanske ibland lite för tungt eller svårt. Oftast är det ju bara “vanliga människor” som sitter i en styrelse för en BRF.

Stort ansvar sitta med i en styrelse

Och styrelsen har ansvaret över hela ekonomin i bostadsrättsföreningen, till exempel alla avgifter som  bostadsrättsföreningen har att både uppta plus att ansvara för att alla utgifter betalas  som  bostadsrättsföreningen har och att hela fastigheten, eller fastigheterna sköts om på rätt sätt. Det är ett stort ansvar, men som tur är så kan man faktiskt få hjälp med det.

Anlita alltid leverantörer som erbjuder sig att arbeta för bostadsrättsföreningar. Om ni till exempel ska renovera fönster, så bör ni leta efter en leverantör som både levererar fönster och som också  kan montera fönster.

Anlita alltid stora leverantörer

På samma sätt om ni behöver renovera fasaderna på era fastigheter så bör ni anlita hantverkarfirmor som kan åta sig det stora projekt som en hel fasadrenovering innebär.  Och om ni ska renovera fasaden på fastigheten eller fastigheterna och inte gör något åt garageportarna, så blir det en jättestor skillnad mellan de renoverade fasaderna och garageportarna.

Det snyggaste är ju ändå att renovera garageportarna på samma sätt som ni renoverar fasaden. Om garageportarna är utslitna så kan ni köpa nya garageportar och sedan måla dem i samma färg som fasaden. På samma sätt bör ni anlita en leverantör av garageportar som också erbjuder sig att montera de nya garageportarna åt er bostadsrättsförening.