Be leverantör byta alla dörrar!

Funderar ni på att skaffa ny dörrar till er bostadsrättsförening? Är det dags att investera i nya lägenhetsdörrar i er BRF? Du kanske sitter med i en styrelse för er bostadsrättsförening och ska bestämma över om det är dags att byta alla lägenhetsdörrar i er BRF?
Då har ni ju ett ganska stort renoveringsprojekt framför er. Det är ju inte bara en lägenhet, som ska byta lägenhetsdörrar, det är kanske flera 100-tals lägenhetsdörrar som ska bytas ut. Hur ska man gå till väga? Vad är det bästa sättet att genomföra dörrbyte för 100-tals bostäder?

Anlita rätt leverantör för dörrbyte

Visste du att man faktiskt kan be leverantören av nya lägenhetsdörrar att även montera dem? Så det viktigaste kan vara att anlita rätt leverantör.
Hur hittar man en sådan? Varför inte vända sig till världens största marknadsplats; Google? Man kan enkelt googla “lägenhetsdörr BRF”? Då kan man få en hel lista på leverantörer som är villiga att sälja lägenhetsdörrar till BRF:er. Sedan är det bara att börja kontrollera de olika förslagen som man får, kontrollera om de även monterar och installerar sina dörrar, jämföra de olika pris som de olika leverantörerna erbjuder och sedan kontrollera omdömen och kvalitet på de olika dörrarna.

Alla dörrar måste vara brandklassade

Visste du om att det finns en lag på att alla nyinstallerade dörrar måste vara både brandklassade och brandgastäta? Så om det är så att ni funderar på att skaffa er nya lägenhetsdörr till bostadsrättsförening så bör ni alltså titta efter lägenhetsdörrar som är tillräckligt täta mot bränder och brandgaser. Tydligen är det viktigt att alla som bor i en BRF inte utsätts för risken att andas in brandgaser, om det skulle vara så att någon brand skulle sätta igång i någon lägenhet.