Behöver du renovera garage?

Har du funderat på att skaffa takskjutportar till ditt garage? Just takskjutportar är bland de vanligaste garageportarna i de flesta garage. Dels är de behändiga; man skjuter upp porten när man ska in och ut ur garaget. Dels tar de en väldigt liten plats eftersom takskjutporten “försvinner” upp i taket och på så sätt inte är i vägen. Jämför man med vanliga dörrar in till ett garage, så är de alltid i vägen och tar en ganska stor plats när bilen ska köra in eller ut. Då är takskjutportarna mer praktiska när man vill installera nya garageportar till sitt garage.

Kan du montera garageportar själv?

Är du händig? Då kan man installera takskjutportarna själv. Men är det så att du behöver anpassa själva garageports öppningen efter takskjutportarna, till exempel bredda dem eller göra så att öppningen blir större på höjden är det bäst att be någon som är duktig på renovering att både bredda öppningen eller göra den högre och att montera dem åt dig. Annars kan man skada garaget, om man inte vet eller har gjort det tidigare.

Anlita hantverkare för större renoveringar av garage

Är det så att man vill ha en stor öppning, så kanske man bör beställa måttbaserade takskjutportar, det blir en specialbeställning som kanske kostar mer än när man beställer takskjutportar i standardstorlek. Men det kan det vara värt, särskilt om man har flera bilar i garaget och kan behöva en särskilt stor öppning.