Bygga eget bo?

Sommaren brukar vara den tid på året då de flesta par passar på att gifta sig. Kanske till och med har bröllopet utomhus? Att gifta sig på sommaren är ingen dum idé alls. Allt känns lättare på somrarna, och att fira bröllopet utomhus är fint.

Det mesta är så mycket lättare på somrarna, att resa till bröllopet är lättare när det inte är kallt. Har man bröllopsfesten utomhus, blir man inte heller lika begränsad av att hålla antalet gäster nere. Sitter man utomhus blir det bara antalet bord och stolar som begränsar storleken på festen.

Alltfler bostäder behövs

Med ökat antal vigslar och bröllop på somrarna, lär även buden på fastigheter öka, om man nu vill flytta in i något nytt efter bröllopet. Tänk dig drömmen att flytta in i ett sprillans nytt hus efter bröllopet. Både maken/makan och hemmet är nytt. Och varför inte passa på att utforma det nya hemmet precis som du alltid har önskat dig det?

3 olika sätt att bo på

När du får möjligheten att välja boende så kan man passa på att välja husleverantör som motsvarar de val som du önskar göra. Att välja hus är ett sätt att välja livsstil, så vilken livsstil är din, och vad önskar du förverkliga?

Det miljövänliga boendet

Önskar du kunna bo på ett miljövänligt sätt? Till exempel bara ha en passiv uppvärmning av huset? Då måste man bygga det så att man tar tillvara all annan uppvärmning som sker i huset, såsom varma duschar, varma tvättmaskiner, varma diskmaskiner, vår egen kroppsvärme och bygger det just så väl isolerat så att man kan ta till vara den egna värmen som sker i huset, utan att lägga till något annat sätt att värma upp huset. Då kan man bygga med kaminer och öppna spisar, så att man kan värma upp huset om man inte har varit där på länge.

Det finns även andra miljövänliga sätt att värma upp hus på, som till exempel bergsvärme till luftvärmepumpar i huset. Det går att även ta värme från någon närliggande sjö om man inte har något berg i närheten.

Det lyxiga boendet

Man måste inte vilja bo miljövänligt för att välja sitt boende. Det finns ju hustillverkare som låter en välja material, design, funktion på t.ex. husuppvärmningen och annat som påverkar huset. Och vill man det, och har den smaken kan man alltid välja marmor till badrum, vackert vita stenmaterial till huset. Kanske man vill ha guldfärgade möbler och inredning? Och alla slags elektronik som erbjuds när det kommer till dörröppning, garage, belysning och säkerhet.

Det enkla boendet

På liknande sätt som man önskar sig ett vräkigt boende så kan man även välja det enklare boendet. En öppen spis och fina kaminer i alla rum kan värma upp huset. Man kanske vill ha badrum med träpanel, golv med parkett eller trätiljor och tidlös design på huset? Som tur är det fritt fram att själva välja vilken stil och funktion som man önskar på sitt hus.